Pre -en Postnatale

Prenatale

Prenatale oefeningen helpen je om je lichaam voor te bereiden op de bevalling en in optimale conditie te houden.

Vanaf vijf tot zes maanden zwangerschap (ook eerder indien nodig of gewenst) kan je starten met de prenatale voorbereiding. Aandachtspunten tijdens de prenatale sessies zijn onder meer de preventie van rugklachten, stretchoefeningen, ademhalingstechnieken, de bewustwording van de bekkenbodemspieren, mogelijke houdingen om wee├źn op te vangen, perstechnieken, ontspanningsoefeningen en oefeningen om bekkenpijn en bekkeninstabiliteit te corrigeren. Ook oefeningen om samen met je partner te doen in de voorbereiding naar de bevalling en tijdens de arbeid komen aan bod.

Door de oefeningen en voorlichting kan angst voor de bevalling worden weggenomen en leert u wat u zelf actief en bewust kan doen om de zwangerschap en de bevalling zo goed en zo vlot mogelijk te laten verlopen.Postnatale

Deze fase van de begeleiding is minstens even belangrijk als die tijdens de zwangerschap. Postnatale oefeningen zijn belangrijk voor een vlot herstel, om latere klachten te vermijden, de spieren weer in conditie te brengen en het lichaam terug in vorm te krijgen.

De postnatale sessies zijn allereerst gericht op de bewustwording en het versterken van de bekkenbodemspieren. Daarna worden de buik-, been-, rug- en bekkengordelspieren versterkt om tot een goede stabiliteit en houding van het lichaam te komen. Vanuit deze stabiliteit kan de rest van het lichaam terug in conditie gebracht worden. We voeren samen alle oefeningen uit en dan kan je thuis op een goede manier verder oefenen.